WELKOM BIJ JAZZNU

Je bent een van de eerste lezers die de nieuwe website JazzNu bezoekt. Een website, die de ontwikkelingen van jazz en aanverwante muziek in kaart gaat brengen. Daarbij gaat JazzNu trachten zo actueel mogelijk te zijn.

De actualiteit wordt bij de geboorte van JazzNu enigszins geweld aangedaan. Dat komt door technische aspecten. Aan de website is bijna vier weken gebouwd. Daarvoor was het nodig dat artikelen werden aangeleverd en die zijn in de loop van die vier weken geschreven. Het kan dan gebeuren dat een artikel een maand oud is, als jij het onder ogen krijgt. Dit is uit noodzaak geboren; JazzNu gaat vanaf nú de spijzen opdienen wanneer ze heet zijn.

Voorts was het onontkomelijk dat het gros van de artikelen is geschreven door één persoon. JazzNu draait in deze fase op twee redacteuren, ondergetekende en Maud Mentink. De technische kant van de site, de fotoredactie en een deel van de uitgeversactiviteiten berusten bij Gemma van der Heyden.

JazzNu beoogt vooral een digitaal tijdschrift voor lezers te worden. Het moet een plek worden waar de lezer zich thuisvoelt, met enige regelmaat terugkeert en zich hopelijk gaat ‘laven’ aan een mix van lange en korte artikelen. De actualiteit – we zeiden het al – wordt niet geschuwd, maar JazzNu wordt geen tijdschrift waarvan de uitgever zich verplicht voelt elke dag kost wat kost een nieuwsbericht te leveren. Het actuele zit hem veel meer in de beschrijving van hedendaagse ontwikkelingen in de jazz. Daarvoor zijn interviews, cd-recensies en concertbesprekingen, beschouwingen en achtergrondartikelen de belangrijkste dragers.

JazzNu bevat geen banners (digitale advertenties). Dat willen we voorlopig ook zo houden. Wel creëren we ruimte voor personen die een platform zoeken waar zij hún zegje kunnen doen over jazz en aanverwante zaken. En JazzNu is ook tuk op mensen die én over journalistieke gaven beschikken én kennis hebben van jazzmuziek. Hen wil JazzNu vanaf heden graag begroeten als redactionele medewerker.

Veel leesplezier, voor nu en in de toekomst.

Rinus van der Heijden

uitgever en redacteur

1 Comment

 1. J.J. van Enkhuizen
  7 januari 2020 at 14:43 — Beantwoorden

  Authentieke Nederjazz
  creëren is al jaren een taboe
  een waarheid als een koe
  hier geeft men les
  Amerikaanse Jazz
  te gaan reproduceren
  maar improviseren en swing
  is toch je eigen ding
  dat kan men je niet leren
  het wordt pas echt
  met eigen roots
  iets nieuws te componeren.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.