Pianist Fred Hersch en de inmiddels wereldberoemde contrabassiste Esperanza Spalding, die hier overigens louter zingt, hebben een “jazz to the max”-live-duoplaat uitgebracht. Het speelplezier knalt uit de luidsprekers en de droge ruimte die de fameuze jazzclub The Village Vanguard in New York kenmerkt, maakt dat het is alsof je op de eerste rij zit.

Spalding zingt fabuleus en laat zich zien als een superbe flexibele jazzmusicus en entertainer die het publiek op weergaloze manier om haar vinger windt. Er is iets ongelofelijk ontwapenends aan de versies van de standards en originals die het duo brengt.

Fred Hersch is in de afgelopen decennia ontwikkeld van een hoogwaardige Bill Evanskloon naar een originele stem met een eigen toucher en timbre, dat uitzonderlijke klasse impliceert. Dit is jazz op zijn zuiverste en meest eloquente wijze met oog voor de traditie en tegelijkertijd zo modern en speels, dat het nauwelijks voor te stellen is dat je niet meegezogen wordt in de voorstelling van dit prachtige duo.

ERIC VAN DER WESTEN

FRED HERSCH & ESPERANDA SPALDING

Alive At The Village Vanguard

Palmetto Records

Fred Hersch – piano
Esperanza Spalding – zang

Meer info

Previous

Enrico Pieranunzi bijzondere gast in Pop-Up Jazzclub Maastricht

Next

Sebastiaan Visser (rondetijd 3.59,09)

Lees ook