De Pop-Up Jazzclub in Maastricht had deze dag een bijzondere gast over de vloer: Enrico Pieranunzi. Fotograaf Jeanschoubs ging op verkenning uit.

Drummer Jorge Rossy

Pianist Enrico Pieranunzi is een gewilde musicus bij programmeurs van concerten en festivals. Dat geldt ook voor de Pop-Up Jazzclub, initiatief van Jazz Maastricht. De Italiaan houdt van het grote gebaar, althans als het gaat om het eren van voorgangers in de jazz. Zo betrad hij de podia al eens met hommages aan Wayne Shorter, John Lewis en jawel, ook Johann Sebastian Bach. En niet te vergeten Chet Baker.

Om die laatste te eren is zojuist de cd Chet Remembered uitgekomen, waarop de Belgische trompettist Bert Joris de muziek van Chet Baker herdenkt en de Frankfurt Radio Big Band voor verdere muzikale invulling zorgdraagt. De plaat komt uit bij Challenge Records.

Jasper Somsen

In Maastricht omringde Enrico Pieranunzi zich met slechts twee muzikanten: contrabassist Jasper Somsen en slagwerker Jorge Rossy. Een mooie combinatie om het concept van de pianist, dat een mengeling is van eigentijdse jazz en klanken uit het rijke verleden ervan, uit te dragen.

Enrico Pieranunzi

Enrico Pieranunzi koestert melodieën. Die voorkeur heeft hij wellicht overgehouden aan zijn periode in 1979 met Chet Baker, voor wie hij nogal wat composities schreef zoals Soft Journey en Fairy Flowers. In de Pop-Up Jazzclub betoonde Pieranunzi zich eveneens de melodicus die hij al 73 jaar lang is.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

ENRICO PIERANUNZI & TRIO

Enrico Pieranunzi – piano
Jasper Somsen – contrabas
Jorge Rossy – slagwerk

Previous

Schubert, Uchihashi en Kugel zijn diepgaand en aandachtwaardig

Next

Fred Hersch en zingende Esperanza Spalding met loepzuivere jazz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook