De Pop Up Jazzclub in Maastricht verraste de bezoekers deze avond met een dubbelconcert. Fotograaf Jeanschoubs schoof op zijn gemak aan.

Bálint Gyémánt

Het Veronika Harcsa & Bálint Gyémánt Quartet zorgt bij elk optreden voor surprises. Het heeft als concept gekozen dat een concert voor aanvang niet wordt vastgelegd; het viertal laat de muziek liever alle kanten uitgaan.

Nicolas Thys

Veronika Harcsa is een Hongaarse zangeres, die echter al vanaf 2014 in België verblijft. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Veronika Harcsa laat zich niet vangen in het hokje van uitsluitend jazz, maar beoefent ook het edele ambacht van songwriter.

Antoine Pierre

Al enige jaren werkt zij nauw samen met gitarist Bálint Gyémánt. Improvisatie is daarbij altijd de leidende factor. Niet alleen als zij in duo-vorm optreden, ook als er sprake is van grotere bezettingen.

Viktoria Harcsa

Daarbij wordt getracht de improvisaties zo natuurgetrouw te laten verlopen; alsof zij zijn gecomponeerd. Het resultaat laat zich vangen in kleurrijke en verfijnde melodische lijnen.

Peter Willems

Als kwartet treedt deze formatie op sinds juni 2019. Toen presenteerde het op het Müpa Budafest Festival de plaat Shapeshifter, sinds kort in België opgevolgd door About Time.

Julia Warren

Het Nederlandse Peter Willems Quartet is gegroepeerd rond contrabassist en zanger Peter Willems. De contrabas was er het eerst, zingen is er later bij gekomen. In 2022 won hij de eerste prijs van de Conservatory Talent Award in Den Bosch.

Michal Niedbata

In 2019 werd Peter Willems tweede tijdens het Prinses Christina Concours (jazz). Daaraan nam hij deel met zijn eigen trio. De jury roemde hem om zijn eigenheid, expressie en zuiverheid.

Jakob Lingen

In zijn kwartet speelt hij samen met tenorsaxofoniste Julia Warren. Zij beroept zich erop dat zij op een ruim 90-jarig instrument speelt. Daarop deelt zij haar drang om ‘onbekommerd muziek te maken’ voor eenieder die dat wil horen.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

POP UP JAZZCLUB

Kumulus Theater Maastricht, 17 maart ’23

VERONIA HARCSA & BÁLINT GYÉMÁNT QUARTET

Veronika Harcsa – zang
Bálint Gyémánt – gitaar
Nicolas Thys – contrabas
Antoine Pierre – slagwerk

PETER WILLEMS QUARTET

Peter Willems – contrabas en zang
Julia Warren – altsaxofoon
Michal Niedbata – piano
Jakob Lingen – slagwerk

Previous

Itakiry breekbaar, ook in de improvisaties

Next

De mastodontenrally van Emiliano Sampaio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook