Een kwartet dat pas een dik half jaar bestaat. Maar zijn mannetje staat als het om het spelen van standards gaat. Fotograaf Jeanschoubs ging voor een impressie naar Alleur in België.

David Demuynck

TKTS 4t wordt geleid door contrabassist Alain Dhamen. Hij startte het ensemble in augustus 2022. Sindsdien heeft het al een twaalftal optredens achter de rug.

Maxime Van Eerdewegh

Alain Dhamen omringde zich met tenor- en sopraansaxofonist Diego Delporte, Maxime Van Eerdewegh op piano en David Demuynck op slagwerk. De laatste maakt onder andere deel uit van het Muze Jazz Orchestra en is leider van het Viking Trio.

Diego Delporte

De andere bandleden timmeren hard aan de weg van het Belgische jazzmilieu. Met name Maxime Van Eerdewegh is een nijvere bij, die zijn naam aan diverse projecten heeft verbonden, waaronder een met muziek van The Beatles.

Alain Dhamen

TKTS 4t speelt standards die je zelden hoort of nog nooit zijn gespeeld. Als rariteit heeft de groep ervoor gekozen om alleen die uit te kiezen, waarvan de naam met een A begint. In januari is de eerste cd opgenomen, die later deze maand op de markt komt.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

TKTS 4TET

Centre Culturel d’Ans, Alleur (B), 3 maart ’23

Alain Dhamen – contrabas
Diego Delporte – sopraan- en tenorsaxofoon
Maxime Van Eerdewegh – piano
David Demuynck – slagwerk

Previous

Wayne Shorter: pionier van sopraansax en elektronica in jazz

Next

WAAN laat de muziek op een symfonische manier beklijven

Lees ook