Trio Colima. Het is niet een naam die meteen herkenbaarheid oproept. Reden waarom fotograaf Jeanschoubs naar Eupen toog.

Een niet alledaagse bezetting van viool, violoncello, contrabas en zang. Gebracht door drie vrouwen die er ook nog een boodschap aan vastnieten: ‘Wat is de erfenis van deze vrouwen voor de volgende generaties vrouwelijke muzikanten, afgezien van de muziek zelf?’

Marie Pack

Een intrigerende vraag, die zij trachten te beantwoorden door niet alleen het terrein van de jazz te exploiteren, maar ook dat van singer-songwriter, pop en klassiek.

De band wordt geleid door pianiste/zangeres Marie Pack. In 2019 verliet zij het conservatorium van Maastricht als master of music. Nadat zij daar van 2008 tot 2012 voor haar bachelor of music studeerde.

Lilia Kirkov

Cosima Streich volgde na een conservatoriumstudie onder meer masterclasses bij Anner Bylsma. Zij heeft zich gespecialiseerd in repertoire uit de barok, uit de klassieke en romantische periode, alsmede in composities uit de twintigste eeuw.

Lilia Kirkov is naast violiste ook contrabassist. Daarnaast componeert zij en geeft les. Dat deed ze aan het Mozarteum Salzburg en tegenwoordig aan de Frankfurt Music University. 

Cosima Streich

Waarmee enigszins duidelijk mag zijn dat Trio Colima een positieve zwarte eend is in het oneindige land van de muziek.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

TRIO COLIMA

Junglingshaus Eupen (B), 8 maart ‘24

Cosima Streich – violoncello
Lilia Kirkov – viool en contrabas
Marie Pack – zang en piano

Previous

Michiel Stekelenburg zet zijn gevoeligheid en man-zijn op muziek

Next

Artvark brengt met dansgroep de Stilte onbetreden paden in kinderlevens

Lees ook