Bert Joris leidt het Antwerp Jazz Orchestra.

De opleding Jazz en Lichte Muziek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum werd een speciaal project samengesteld, waarin het Antwerp Jazz Orchestra en de Amerikaanse tenor- en sopraansaxofonist Joshua Redman centraal stonden.

 

Joshua Redman was gastsolist bij het Antwerp Jazz Orchestra.

Het Antwerp Jazz Orchestra bestaat uit studenten, alumni en docenten jazz van het conservatorium, aangevuld met toptalent van de conservatoria van Maastricht, Amsterdam en Helsinki. Dit 17-koppige ensemble trad deze avond op in Cultureel Centrum Muze in het Belgische Heusden-Zolder. De big band stond onder leiding van trompettist, componist, arrangeur, dirigent en pedagoog Bert Joris. Hij schreef een aantal stukken die het orkest ten gehore bracht. Solist was Joshua Redman.

Het Antwerp Jazz Orchestra trad aan met een bijzonder project in verband met het 25-jarig bestaan van de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Joshua Redman en Bert Joris voeren de troepen aan.

Het zwaartepunt van het concert lag bij zeven studenten, die nieuwe arrangementen schreven van Redmans muziek. Zij volgden de voorbije vijf jaar lessen compositie en arrangement bij Bert Joris. De belangstelling voor dit bijzondere concert was matig. Niettemin steeg de muziek naar grote hoogten als Joshua Redman zich bij de musici aansloot. Dan viel alles op zijn plaats en kwam de kracht van het Antwerp Jazz Orchestra met zijn bijzondere gastsolist volledig tot uiting.

Het Antwerp Jazz Orchestra bestaat uit studenten, alumni en docenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Op de foto een van de studenten.

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is een van de vier conservatoria van België. De andere muziekopleidingen zijn gevestigd in Luik, Gent en Brussel.

REDACTIE
Foto’s JEAN SCHOUBS

www.koninklijkconservatoriumantwerpen.be

 

Previous

Luboš Soukup streeft met zijn muziek naar betere wereld

Next

Standards Trio Keith Jarrett met schatkist vol jazzoudjes 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook