JazzNu plaatste zaterdag 30 april een column met de titel ‘De blues van ventje Derksen’. Het artikel heeft talloze reacties opgeroepen. In de daaropvolgende nacht zijn twee serieuze bedreigingen aan mijn persoon geland in mijn mailbox. Ik heb daarop besloten de column terug te trekken.

Het is het mij als schrijver niet waard om te publiceren als mijn leven en/of welzijn worden bedreigd. Ik ben door het nu vervallen artikel in elk geval één ervaring rijker geworden, namelijk hoe het voelt als je een voetbalwedstrijd bijwoont op een tribune vol doorgedraaide hooligans.

RINUS VAN DER HEIJDEN

Previous

Rinus van der Heijden (rondetijd 8.15,47)

Next

Toots Thielemans verbindt Brussel voor eeuwig met jazz

5 comments

 1. Dag Rinus,
  Dit vind ik wel heel vervelend voor je. Dat je bedreigd wordt na het schrijven van een column. Helaas is het inmiddels zover dat de vrijheid om je mening te uiten beperkt wordt door mensen die enge denkbeelden hebben en het nodig vinden om je onder druk te zetten.
  Ik heb je artikel niet kunnen lezen en kan er ook geen mening over hebben. Mijnheer Derksen heeft in zijn kroegpraat programma wel altijd zijn ongezouten mening kunnen uiten en daarbij vaak de (slappe) lachers op zijn hand gehad.
  Maar ja, gelukkig weer een kut progamma van de buis.

 2. Hoi Rinus,

  Wat leven we toch in een akelige wereld. Ook al deel ik je mening niet helemaal over het gebeurde, dát we van mening kunnen verschillen en daarom van elkaar kunnen leren, dat is vrijheid. En die vrijheid is er blijkbaar niet meer. Wat een armoede.

  Ik vind het erg voor jou en hoop dat je dit snel achter je kunt laten.

  Hartelijke groet, Monika van Rijthoven

 3. Het spijt mij, Rinus, dat je bedreigd ben.
  Ik heb het artikel niet gelezen, maar wens je sterkte om toch te blijven schrijven waar je in geloofd.

 4. Het spijt mij, Rinus, dat je bedreigd bent.
  Ik heb het artikel niet gelezen, maar wens je sterkte om toch te blijven schrijven waar je in gelooft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook