Hoornist Morris Kliphuis is de eerste gast in een nieuwe serie van vier afleveringen die JazzNu de komende maanden presenteert: ‘Jazz in de breedte’. Daarvoor heeft het digitale tijdschrift vier mensen aangezocht, die jazz in evenveel richtingen vertegenwoordigen.

Het idee voor Jazz in de breedte komt van JazzNu-medewerkster Sophie Conin. Samen met cameraman Sandesh Bhugaloo wilde zij als proefproject een videofilm leveren om op de website van JazzNu te publiceren. Na overleg raakten regisseur/interviewster en cameraman aan de ene kant en JazzNu aan de andere zo enthousiast, dat het plan werd uitgebreid naar vier films. Deze duren alle tussen de drieëneenhalve en vier minuten. Het zijn indringende portretten van musici, die binnen dit tijdsbestek de kans krijgen om hun verhaal te doen. Uiteraard met ondersteuning van sterke beelden.

De serie opent met Morris Kliphuis, die ten tijde van de opname van het videoportret Dimlicht aan het voorbereiden was, zijn compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival. Hij vertegenwoordigt in de serie de nieuwe generatie jazzmusici. De andere afleveringen hebben als onderwerp pianist Harmen Fraanje, ex-jazzmusicus en ‘indepent jazz professional’ Vera Vingerhoeds en zangeres Lucy Woodward. Ieder op zich representeert een van de vele takken die de Jazzboom rijk is.

Jazz in de breedte wordt met tussenpozen tot het einde van dit jaar gepubliceerd op JazzNu.

Previous

Jazzfestival Südtirol jazzfeest van internationale orde

Next

Rosario Bonaccorso's handpalm: liefde en muziek

Lees ook