Pianist Harmen Fraanje is de tweede gast in de vierdelige videoserie Jazz in de breedte die JazzNu presenteert. Daarvoor heeft het digitale tijdschrift vier mensen aangezocht, die jazz in evenveel richtingen vertegenwoordigen. Hoornist Morris Kliphuis was de eerste gast van Jazz in de breedte.

Het idee voor Jazz in de breedte komt van JazzNu-medewerkster Sophie Conin. Samen met cameraman Sandesh Bhugaloo wilde zij als proefproject een videofilm leveren om op de website van JazzNu te publiceren. Na overleg raakten regisseur/interviewster en cameraman aan de ene kant en JazzNu aan de andere zo enthousiast, dat het plan werd uitgebreid naar vier films. Deze duren alle tussen de drieëneenhalve en vier minuten. Het zijn indringende portretten van musici, die binnen dit tijdsbestek de kans krijgen om hun verhaal te doen. Uiteraard met ondersteuning van sterke beelden.

Harmen Fraanje vertelt hoe hij als kind op een oude piano van zijn ouders speelde, hoe hij werd opgeleid als pianist, hoe belangrijk hij het vindt dat jonge mensen in contact komen met muziek en hoe hij zijn eigen kennis via de internationale gezelschappen waarin hij speelt, wil vergroten. In de volgende aflevering staat zangeres Lucy Woodward centraal.

Jazz in de breedte wordt met tussenpozen tot het einde van dit jaar gepubliceerd op JazzNu.

Previous

Tweede marathon Paul van Kemenade bont van kleur

Next

Jazznu over: Cannonball Adderley

Lees ook