Percussionist Vernon Chatlein is de laatste gast in de videoserie Jazz in de breedte die JazzNu presenteert. Daarvoor heeft het digitale tijdschrift vier mensen aangezocht, die jazz in evenveel richtingen vertegenwoordigen. Hoornist Morris Kliphuis was de eerste gast van Jazz in de breedte’, pianist Harmen Fraanje de tweede en vocaliste Lucy Woodward de derde.

Het idee voor Jazz in de breedte komt van JazzNu-medewerkster Sophie Conin. Samen met cameraman Sandesh Bhugaloo wilde zij als proefproject een videofilm leveren om op de website van JazzNu te publiceren. Na overleg raakten regisseur/interviewster en cameraman aan de ene kant en JazzNu aan de andere zo enthousiast, dat het plan werd uitgebreid naar vier films. Deze duren alle tussen de drieëneenhalve en vier minuten. Het zijn indringende portretten van musici, die binnen dit tijdsbestek de kans krijgen om hun verhaal te doen. Uiteraard met ondersteuning van sterke beelden.

Vernon Chatlein is geboren op Curaçao. Als musicus heeft hij zijn werkterrein echter veel breder getrokken. Hiphop, pop, Caribische- en Latijns-Amerikaanse muziek, jazz, het zijn allemaal elementen die zijn muzikale boodschap uitdragen. En die boodschap beperkt zich ook al niet alleen tot muziek. Zijn laatste cd Peace, Love and Music noemt hij “een soort tegengif tegen het geweld in de wereld.” Hij vindt dat artiesten de mogelijkheid kunnen benutten – ja zelfs móeten – om met hun kunstuitingen “te inspireren tot liefdadigheid en begrip voor elkaar.” Temidden van al zijn muziekinstrumenten geeft Vernon Chatlein zijn blik op de wereld. Via vaders elpee Tito Puente – Live at the Village Gate kwam deze bijzondere percussionist uit bij zíjn begrip van jazz: ritmes uit allerlei dansmuziek, maar gebouwd op improvisaties.

 

Previous

René van Helsdingen (rondetijd 7.47,24)

Next

JazzNu publiceert vijfdelige serie over pianisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook