Een jonge drummer die met gerenommeerde namen een podium komt bezetten. Fotograaf Jeanschoubs toog maar Heusden-Zolder om vast te leggen wat daaruit voortkomt.

Gert-Jan Dreessen

Gert-Jan Dreessen verzamelde een ‘sterbezetting’ om zich heen. Want zo mag een kwartet met de namen Bart De Looze, Jean-Paul Estiévenart en Tijs Klaassen toch wel worden genoemd. 

Jean-Paul Estiévenart

Zo’n bezetting tekent het inzicht en doorzettingsvermogen van Gert-Jan Dreessen. Hij is naast drummer ook componist en bandleider. Nadat hij een jaar in New York had gestudeerd aan de New School of Jazz and Contemporary Music, keerde hij in 2020 terug naar België. Alwaar hij werkt aan zijn bekendheid.

Tijs Klaassen

Gert-Jan Dreessen beweegt zich op het vlak van jazz in de breedste zin van het woord en op het terrein van klassieke- en elektronische muziek. Maar ook andere stijlen verwerkt hij in zijn concept. Zijn werk wordt gekenmerkt door voorkeur voor melodie en sterk ritmische wendingen. Die hij slechts kan aanwenden door een strakke communicatie met zijn bandleden. Het kwartet dat aantrad bij CC  De Muze getuigde daar volop van.

Bram De Looze

En ja, met zo’n bezetting kan er weinig misgaan. Tijs Klaassen verving vaste contrabassist Cyrille Obermüller en omdat ook de Nederlander beschikt over hoogstaande muzikale kwaliteiten, kwamen de bedoelingen van componist Dreessen geen moment in gevaar.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

GERT-JAN DREESSEN QUARTET

CC Muze Heusden-Zolder (B), 24 november ’23

Jean-Paul Estiévenart – trompet
Bram De Looze – piano
Tijs Klaassen – contrabas
Gert-Jan Dreessen – slagwerk

www.gert-jandreessen.com

Previous

 Stef Joosten (rondetijd 4.19,16)

Next

Bert Huisjes: van journalist tot baas bij omroep WNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook