Met zijn gelijknamige kwartet bezocht altsaxofonist Lieven Cambré Cultureel Centrum Muze in Heusden-Zolder (B). Fotograaf Jeanschoubs was er als de kippen bij.

Jesse Dockx

Lieven Cambré (54) is altsaxofonist en componist. Hij loopt al vele jaren mee in het Vlaamse jazzmilieu. Daarbij is het logisch dat hij ook op tal van platen is te horen. Zijn allernieuwste, Connected, presenteerde hij in CC Muze.

Bram Weijters

De titel van de plaat is uiteraard bewust gekozen. Connected, verbonden, duidt op de verbinding die Lieven Cambré wil leggen tussen muziek en concert, de band tussen de musici onderling en die met het publiek. De altsaxofonist drukt die behoefte uit in de eigen composities op het album.

Jasper De Roeck

Als Cambré met zijn eigen kwartet optreedt, kiest hij er veelal voor om nauwelijks gespeelde composities van zijn eigen repertoire ten gehore te brengen. Die stukken zagen oorspronkelijk het levenslicht toen hij ze componeerde voor speciale gelegenheden of bijzondere bezettingen.

Lieven Cambré

Deze ‘vergeten’ stukken mengt het kwartet met nieuw werk. Ze krijgen vorm en inhoud door de bezetting van het Lieven Cambré Quartet, met naast de leider Bram Weijters op piano, Jasper De Roeck op contrabas en Jesse Dockx op slagwerk. Waarmee dit kwartet een mooie plaats inneemt in de Vlaamse jazzscene.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

LIEVEN CAMBRÉ QUARTET

CC De Muze, Heusden-Zolder (B), 2 april ’23

Lieven Cambré – altsaxofoon en composities
Bram Weijters – piano
Jasper De Roeck – contrabas
Jesse Dockx – slagwerk

www.lievencambre.be

Previous

JazzOut Fest Limburg opent met twee ‘klappers’

Next

Dado Moroni Quartet tapt breed uit de jazzgeschiedenis

1 comment

  1. Wij hebben het ervaren als iets wat nog niet bestaat. Het is voor ons als een nieuw kindje dat geboren wordt. Het is onze zoon. Maaaar, we ontdekken nog altijd nieuwe dingen van hem als muzikant. Heerlijk als ouder dit nog te mogen meemaken, als 85-jarige. MERCI LIEVEN.

    André Cambré

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook