Het Metropole Orkest toog naar Maastricht om er DOMi en JD Beck van katoen te geven. Fotograaf Jeanschoubs ging kijken hoe dat afliep.

DOMi

Het Metropole Orkest is niet voor één gat te vangen. Dat is al jaren en jaren bekend. Jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek, het staat allemaal in het muzikale kookboek van dit bijzondere orkest.

JD Beck

Daarom zal het voor het Metropole onder leiding van dirigent Jules Buckley geen titanenklus zijn geweest om naar Maastricht te reizen en daar te concerteren met toetseniste DOMi Louna en drummer JD Beck. 

Dirigent Jules Buckley

DOMi, wiens werkelijke naam Domitille Degalle luidt, komt uit Frankrijk, JD Beck is Amerikaan. Zij werken samen sinds 2018 en nestelden zich nadien in bands als die van Herbie Hancock, Ariana Grande en Thundercat. Door  hun eigenwijze kijk op jazz worden ze wel eens omschreven als jazzvernieuwers. 

JD Beck

DOMi heeft jazzfusion uit de jaren zeventig als inspiratiebron en ook Pokémon-filmmuziek uit de jaren 2000. Beck zoekt het meer in de hoek van boom bap (broertje van hiphop). Ook elektronische muziek dient hem als voorbeeld.

DOMi

Het Metropole Orkest moet het als een uitdaging hebben gezien deze twee weirde vogels onder zijn vleugels te nemen. Die samenwerking leverde in elk geval bijzonder sfeervolle beelden op.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Theater a/h Vrijthof Maastricht, 9 november ’23

DOMi – toetsen
JD Beck – slagwerk

Previous

Estrella Acosta brengt eerbetoon aan Cubaanse vrouwen en aan zichzelf

Next

Rob van Bavel en Joris Teepe vlechten solide verbindingen ineen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook