Met Ierse wortels is zangeres Natashia Kelly een opvallende naam in het Belgische jazzmilieu. Toen bekend werd dat zij in duoconcert zou optreden met pianist Nicola Andrioli, haastte fotograaf Jeanschoubs zich naar Eupen.

Nicola Andrioli

Voor singer-songwriter Natashia Kelly is muziek een gedeelde taal: zij kan er middels communicatie een dialoog met anderen mee aangaan en kan er tevens haar plek in de wereld mee duiden.

Natashia Kelly en Nicola Andrioli worden vaak omschreven als jazzmuzikanten. Dat klopt grotendeels, omdat zij zich erin hebben verdiept en regelmatig opduiken in het jazzmilieu. De zangeres werkte immers eerder al samen met pianist Fred Hersch, drummer Billy Hart en contrabassist Anders Jormin. 

Natashia Kelly

Kelly/Andrioli treden liever buiten de grenzen van de jazz. Ze zoeken naar meerdere  uitingsvormen die stijlen en landsgrenzen overschrijden. Altijd  op zoek naar onontgonnen terrein.

Nicola Andrioli

Improviseren is een belangrijk onderdeel van hun gezamenlijke concept. Ze zoeken ermee naar het onbekende en het spontane. De durf, vaardigheid en vooral vertrouwen die nodig zijn om te improviseren, dat zijn de bouwstenen waarop Natashia Kelly en Nicola Andrioli hun muzikale zoektocht hebben gebaseerd. 

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

NATASHIA KELLY EN NICOLA ANDRIOLI

Duoconcert

Jünglingshaus Eupen, 17 februari 2024

Natashia Kelly – zang, composities en teksten
Nicola Andrioli – piano, synthesizers, elektronica en composities

www.natashiakelly.com

Previous

Vandoorn en Van ’t Hof dansen als vorsten over het water

Next

Sjoerd van Eijck’s OAK klinkt als breekbaar eierporselein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook