[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Zangeres Fay Claassen heeft de wereld gecharmeerd met dat mooie ruisje in haar stem. Voeg daar een uitzonderlijk gevoel voor ritme aan toe – en een goede glimlach – dan weet je: om deze vrouw kun je niet heen. De Nederlandse jazzzangeres Rita Reys had dat ook al snel in de gaten en schroomde niet daar geregeld over te verhalen.

Niet verwonderlijk dat het Peter Beets Trio, de band van Rita Reys, Claassen heeft benaderd voor een tour met een ’tribune’-concert. Met hun album Live at the Amsterdam Concertgebouw hebben ze zojuist de Preis der Deutschen Schallplattenkritik gewonnen in Duitsland. Naast haar werk met Peter Beets gaat Fay Claassen na de zomer op tournee met Cor Bakker en Ivo Janssen met een bijzonder programma op de grens van klassieke- en lichte muziek.

In de luisterlijst van Claassen horen we haar veelzijdigheid terug en ook een aantal belangrijke inspiratiebronnen: Deborah Brown, Toon Roos, Ricky Lee Jones en Chet Baker – waar ze ook een tribute aan bracht: Two Portraits of Chet Baker.
[/column]

[/row]

Fay Claassen live bewonderen, met haar Reys Tribute, kan op 12 maart in de Mahogany Hall in Edam en op 19 maart op het Goois Jazz Festival te Bussum. Met het Jazz Art Orchestra en Eric Vloeimans treedt ze op 13 maart in Theater Odeon in Zwolle op. Voor meer concertdata en informatie: www.fayclaassen.com

Previous

Guy van Hulst in het land van onbegrensde mogelijkheden

Next

Podium Trio in het heden: beter dan dit is er niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook