[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

De Spotify- afspeellijst wordt ditmaal verzorgd door trompettist Joël Botma. Hij is een van de stuwende krachten van de Raad van Toezicht en het Broken Brass Ensemble.

Botma (1993) was op jonge leeftijd al gefascineerd door muziek. Hij begon met het spelen van klassieke muziek maar na dit een aantal jaren te hebben gedaan vond hij zijn liefde voor de jazzmuziek en besloot hier een bachelor in te gaan doen. Afgelopen jaar studeerde Botma af aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Joël heeft met verschillende artiesten samengewerkt onder wie Michiel Braam, Anton Goudsmit, Eric Vloeimans en Martin Fondse. Hij maakte onder andere deel uit van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het JM World Jazz Orchestra. Zijn afspeellijst wordt beheerst door swing, strings and soul: James Brown, John Scofield, Steely Dan, The Beatles en Charles Mingus.
[/column]

[/row]

In december heeft Botma met zijn band De Raad van Toezicht een album opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’ s te Hilversum. Het album zal in het voorjaar uit komen. Daarnaast komt binnenkort een cd uit van Joël met het Broken Brass Ensemble. Onlangs is het debuutalbum van zijn jazzkwartet Ochsen uitgekomen.

ochsenmusic.com

Previous

Fay Claassen denkt echt niet na of het allemaal wel jazz is

Next

Met Martin van Duynhoven door wonderland van de jazz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook